3 SEBAB UTAMA ORANG PERLU BELAJAR MENGAJI SEGERA :

Ajal Bila-bila Masa

Impian Akhirat Bahagia

Peneman Dalam Kubur

Mana satu sebab anda?

Di mana pun tahap bacaan Quran anda sekarang, ustaz & ustazah akan bimbing bacaan Quran anda hingga mahir mengaji dalam masa yang singkat walaupun dari kosong

Journey anda sangat mudah, anda hanya perlu 5 langkah

Ini adalah journey anda selepas mendaftar ke Program Mengaji Express

Journey anda bermula dengan mendaftar dalam Program Mengaji Express

Anda akan hadir ke kelas Persediaan Mengaji Express sebanyak 3 kali,
SETIAP Ahad Malam Isnin

Selepas anda mendaftar, anda akan dapat masuk Group Facebook Mengaji Express, pengajian percuma dari hari Isnin hingga Jumaat pada jam 11 pagi.

Anda MESTI masuk dalam Group Facebook Mengaji Express dan join program persediaan dan pengajian setiap hari sebelum hadir ke program kemuncak Seminar Mega Mengaji Express – Edisi Merdeka!

Siapa yang patut hadir..

Anda yang mengaji Al-Quran masih tertukar-tukar huruf lagi, tak dapat bezakan sebutan huruf yang betul?

Keliru panjang pendek dalam bacaan Al-Quran?

Pergi belajar merata tempat tapi masih belum lancar mengaji?

Anda yang sibuk dengan kerja, tapi mengaji masih merangkak?

Pening kepala, nak lancar mengaji tapi kena hafal berpuluh hukum tajwid!

Umur dah semakin meningkat, lidah makin keras dan pelupa, tapi masih buta Quran?

Nak mengajar anak-anak dan ahli keluarga untuk pandai mengaji?

Khas Untuk Anda Yang Komited Nak Belajar Quran

Ini adalah jemputan peribadi daripada Ustaz dan Ustazah, khas untuk anda sertai Program Seminar Mengaji Express.

Penting sangat untuk anda sertai Program Mengaji Express, kalau anda menjawab “YA” kepada persoalan di atas.

Ustaz dan Ustazah tahu… Tuan Puan ada keinginan yang besar untuk capai, nak bacaan Al-Quran jadi LEBIH BAIK…

Anda mungkin dah serik dan putus asa, mengaji merangkak-rangkak selama ni…

Dan anda tahu satu-satunya cara untuk capai Tahap Bacaan Quran yang diimpikan melalui Program Mengaji Express!

Tetapi, ada halangan yang menyekat anda dari bertindak, dan sebenarnya halangan ini melambatkan untuk anda mahir mengaji.

Hakikatnya begini:

Apakah persamaan antara semua orang yang pandai Mengaji Al-Quran?

Mereka semua pergi Belajar Mengaji. 

Mereka belajar mengaji bukan sekadar belajar, mereka pilih Guru dan Kaedah Pengajian Mengajar yang mudah dan senang

Banyak Pusat Pengajian Quran yang mengajar Al-Quran dan kita boleh pilih tempat mana untuk kita nak belajar.

Semua pelajar Azdan sebelum ini ada yang dah belajar di merata tempat, ada yang dah jumpa pelbagai guru.

Dan ramai juga di antara mereka masih mengaji merangkak lagi.

Bertahun-tahun belajar bacaan Al-Quran masih dalam tahap yang sama, tersangkut-sangkut, pening kepala, nak kenal panjang pendek dan hukum tajwid tu, banyak sangat!

Tetapi akhirnya mereka buat keputusan dan pilihan untuk belajar dengan Kaedah Azdan.

Alhamdulillah Ustaz & Ustazah dah bantu lebih 10,000 dewasa mahir mengaji Al-Quran walaupun dalam beberapa bulan.

Bila ada sesi Ustaz & Ustazah bersama pelajar-pelajar Azdan..

Mereka cakap SANGAT PENTING untuk cari Guru, Kaedah, dan Sistem Pengajian yang betul dalam belajar Al-Quran!

Sekarang Ustaz & Ustazah nak bantu anda dengan Kaedah AZDAN!

Ini bukanlah program biasa-biasa!

Ustaz & Ustazah akan membimbing anda...

InshaAllah, anda akan mula belajar satu per satu dengan bimbingan guru dan sistem pengajian yang terbukti dah membantu 10,000 dewasa mahir mengaji Al-Quran!

Sebaik saja anda daftar, Ustaz & Ustazah akan bimbing anda dengan pelbagai pengajian untuk anda mahir mengaji dalam masa yang singkat!

“Jika anda serik dan putus asa dengan tahap bacaan Quran anda, dah bertahun-bertahun belajar mengaji tapi masih berada di tahap yang sama. Ustaz dan Ustazah nak berikan bimbingan khas kepada anda untuk mengaji dengan lancar dalam masa yang singkat”

- Ustaz Anas Azami & Ustazah Aisyah Baa’in -

Ini adalah sebahagian dari pelajar AZDAN MASTERCLASS INTENSIVE kata tentang sistem pengajian di AZDAN:

104

“Kadang kita baca, kita tak sure jugak tu, dia baca dia suruh kita ulang balik, dia tahu lah bunyi tak betul, bacaan pun tak berapa… dulu tak habis belajar dengan Ustaz tu..

Seronok! Ustaz & Ustazah ajar sebut huruf sampai kita puas hati. Modul dan Guru  Alhamdullilah penerangan mudah dan senang faham. Ada formula-formula mudah sangat nak ingat. Cara penyampaian santai, mudah fahami, yang penting formula tu la, banyak sangat tingkatkan bacaan Quran saya dalam 85%“

SARINAWATI BINTI ABDUL GHANI

Pelajar Azdan Masterclass Intensive

“Kita jarang betulkan bacaan Quran kita, bila nak ikut group jiran-jiran kan, tak boleh nak ikut sebab kita masih bertatih, orang dah berlari, saya tak boleh nak ikutlah, dan malu jugak. Ambil kesempatan untuk belajar, tak perlu nak tunggu usia macam saya untuk belajar.

Tertarik dengan Azdan punya silibus, ni masa mula-mula dulu lah kan, ramai yang share kata memang mudah faham, mudah diterima untuk orang-orang dewasa, itu yang sangat recommend. Penyampaian dan pendekatan itu sendiri dari Ustazah, yang sebenarnya yang menarik perhatian. Pengajar-pengajar Azdan, bacaan mereka sangat baik!”

ASPALELA BINTI SAUD

Pelajar Azdan Masterclass Intensive

“Pergi Umrah bawak mak, bawak kakak, pergi umrah tu macam… Kita punya bacaan tu macam tak betul sangat, kita janji dengan kakak.. dekat sana lah kan cakap ngan kakak, lepas balik ni kita belajar mengaji betul-betul. Kita betulkan semua kita punya bacaan lepastu kita pergi balik umrah, pastu hati jadi macam nekad. Nak betulkan balik bacaan Quran.

Cara sebut makhraj, memang saya ikut lah, apa yang ustaz dan ustazah beritahu, saya akan ikut semua. Sebelum ni akak ada beli modul kat kedai, tak menarik perhatian, tak berapa nak faham. Jadi modul yang Azdan guna ni, kita nampak satu per satu, okey sangat.. Pastu Ustazah akan terangkan macam ni macam ni, jadi akak boleh rasa menyenangkan lah. Unik Azdan ni, banyak sangat program, berbaloi-baloi. Bacaan saya meningkat sehingga 90%.”

ZAITON BINTI SOPIAN

Pelajar Azdan Masterclass Intensive

“Dari kecik memang tak pernah khatam Quran, anak sekolah, dia tanya… Kita tak tahu nak jawab macam mana, sebab guru ni yang mula-mula sekali, yang mak cik belajar. dia mengajar Al- Quran, ali ba ta tu.. daripada sampai baca Al-Quran tapi Quran memang tak sempat tamat, dia suruh mengeja, lepas tu kita berhenti.. kita cari lagi guru. guru ni elok juga ngajar, khatam sekali, tapi memang tak puas hati lagi.

Mula-mula tu memang, sebab kita dah tinggal lama kan, dengan guru yang pertama, sebab dulu memang tak tahu tajwid, panjang pendek tu memang tahu lah kan… macam yang kita nak sebut Qalqalah tu memang dulu tak tahu, tapi sebab.. kita tengok.. selalu follow.. bukak.. tengok kat facebook tu kan.. ustazah ngaji, Alhamdulillah la dari situ kita dapat, kita faham. ulang, ulang ulang.. Mengaji Al-Quran ni, nak kena baca banyak lah, kalau tidak pun.. baca sekali… tinggal memang, habis lupa la, dalam 70% ada lah.. kalau ustaz yang ngajar makcik tu, dia kata, Alhamdulillah.. dah lancar dah..”

ROSNIAH KARIM

Pelajar Azdan Masterclass Intensive

INI ADALAH JAMINAN AZDAN

Sistem pengajian dan kaedah Azdan yang telah dibina ini telah membantu lebih dari 10,000 dewasa mahir mengaji dalam masa yang singkat. Kuasai bacaan Al-Quran yang baik adalah sangat penting kerana kita tak tahu bila ajal kita akan tiba.

Ramai yang hampir putus asa, serik nak belajar mengaji. Lepas belajar di Azdan, Alhamdulillah, dengan izin Allah, banyak sangat perubahan dalam bacaan Al-Quran. InshaAllah anda akan mahir mengaji dalam masa yang singkat. Faktor-faktor lain yang memainkan peranan untuk membantu anda pandai mengaji antaranya ialah mendapat guru yang betul, kaedah dan sistem pengajian yang bagus.

InshaAllah, ini semua adalah atas izin Allah juga. Pilihan di tangan anda.

Antara yang Berkerjasama bersama Azdan

USTAZ ANAS AZAMI &
USTAZAH AISYAH BAA’IN

Ustaz Anas Azami & Ustazah Aisyah Baa’in merupakan pengasas bersama bagi kaedah belajar mengaji terbaru iaitu “Kaedah Azdan“.

Ramai peserta yang telah berjaya untuk pandai mengaji dengan cepat & mudah menggunakan kaedah Azdan!

Setelah Covid, hampir semua Cawangan Pusat Quran Azdan terpaksa ditutup.

Namun, perjuangan mereka tak terhenti disitu. Kini, pengajian Azdan menjadi lebih berkualiti, sistematik & berkesan walaupun secara ONLINE!

Pada tahun 2020, lebih 10,000 peserta telah berjaya dibantu walaupun dari “Kosong” & sudah berumur yang datang dari pelbagai Negara seperti Malaysia, Singapura, Indonesia, Thailand, Mesir dan lain-lain.

Turut dijemput oleh beberapa Universiti Awam seperti Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) & Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) untuk berkongsi kaedah Azdan.

Dan fokus mereka pada tahun ini adalah untuk selamatkan lebih ramai insan untuk pandai mengaji sebelum dijemput Ilahi.

Daftar “Seminar Mengaji Express” Online yang bernilai RM599 secara PERCUMA!

Sila isi NAMA, NO. TELEFON & E-MAIL di bawah sekarang…

Scroll to Top